Elmalar Nasıl Dondurulur?

Mevsiminde lezzetli elmaları bir sezon boyunca tüketmek isterseniz elmaları dondurabilirsiniz. Sizler için elmalar nasıl dondurulur anlattık. İşte, elmalar nasıl dondurulur:
Elmalar Nasıl Dondurulur?
17 Kasım 2022, 13:56

Elmalarınızı daha sonra kullanmak üzere dondurmak isterseniz, onları saklamanın süper kolay bir yolu var. Elmalar genellikle dondurulmadan önce soyulur, dilimlenir ve çekirdekleri çıkarılır ve limon suyu, tuzlu su veya meyve konservesi kullanılarak muhafaza edilmelidir. Elmalarınızı dondurucuya uygun bir kaba koyarsanız, dilimleriniz bir yıla kadar lezzetli kalır. Sizler için elmalar nasıl dondurulur anlattık. İşte, elmalar nasıl dondurulur:

Elmaları Soymak ve Dilimlemek

  1. Elmaları temiz akan su altında yıkayın. Musluğu açın ve elmayı altına yerleştirin, parmaklarınızı kullanarak yüzeydeki kirleri çıkarmak için elmayı nazikçe ovun. Elma temizlendikten sonra kağıt havlu veya temiz bir bezle kurulayın.
  2. Bir sebze soyucu kullanarak elmaları soyun. Soyucuyu kullanırken dikkatli olun ve gövdeden başlayıp elmanın etrafında bir daire çizerek yavaşça ilerleyin. Elmanın dilimlenmeye hazır olması için tüm kabuğunu çıkarın. Kullandığınız elma sayısı kadar bu işlemi tekrarlayın.
  3. Çekirdeği keskin bir kesme bıçağıyla çıkarın. Elmaları, kesikler gövdede uzunlamasına olacak şekilde dörde bölün. Bıçağı kullanarak her dilimin içini dikkatli bir şekilde kesip çekirdek kalmamasını sağlayın.
  4. Elma kısımlarını dondurmak için mükemmel olan daha küçük parçalara dilimleyin. Kaç diliminiz olduğu kişisel tercihinize bağlıdır, ancak elmayı 8-12 dilime ayırmak iyi bir boyuttur. Bir elma dilimleyici (çekirdeğini de çıkarır) kullanarak dilimleyebilir veya bir bıçak kullanarak elmayı kendiniz dilimler halinde kesebilirsiniz.
  5. Dilimlerken elma dilimlerini bir kesme tahtasına yerleştirin.
  6. Elmayı elmalı turta için mükemmel olan ince dilimler halinde kesin veya smoothie'lere koymak için kare parçalar halinde kesin.

Elmaları Korumak

  1. Elmaları soyduğunuz anda muhafaza edin ve dilimleyin. Bu, elmaların çok çabuk kararmasını önler. İster limon suyu kullanmak, ister tuzlu suda bekletmek veya bir meyve konservesi kullanmak olsun, elmaları hangi şekilde korumak istediğinizi seçin.
  2. Elma dilimlerinin kararmaması için limon suyu kullanın. 4 su bardağı (950 ml) su ile 2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyunu bir kapta kaşıkla iyice karıştırarak birleştirin. Elma dilimlerini kaseye koyun ve limon suyu ve suda 5 dakika bekletin.

Elma Dilimlerini Dondurmak

  1. Elma dilimlerini ıslattıysanız bir kevgir içinde süzün. Elma dilimleri birkaç dakika bekletmek için bir sıvıya konursa, sıvıyı boşaltmak için elma kasesini bir kevgir içine dökün. Tüm sıvının süzülmesini sağlamak için süzgeci hafifçe sallayın.
  2. Dilimleri bir fırın tepsisine yayın. Dilimlerin tavaya yapışmasını önlemek için bir fırın tepsisine parşömen kağıdı koyun. Her bir elma dilimini parşömen kağıdına düz ve aralarında eşit mesafe olacak şekilde yerleştirin.
  3. Fırın tepsisini 1-3 saat dondurucuya koyun. Elma dilimlerinin kaymaması için fırın tepsisini derin dondurucuya düz bir şekilde koyun. Dilimler çok inceyse bir saatten biraz fazla veya daha kalın dilimler için yaklaşık 3 saat dondurucuda bırakın.
  4. Elma dilimlerini bir yıla kadar dondurucuda saklayın. Elma dilimleriniz dondurucuya dayanıklı bir kapta kapatıldığında, birkaç aydan bir yıla kadar dayanmaları gerekir. En iyi tat için dondurucu yanığı oluşmaya başlamadan önce elma dilimlerini kullanmayı deneyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Elmalı tarifler
  2. Elma kabukları nasıl değerlendirilir?
  3. Elma nasıl yenir?
  4. Şekersiz elma püresi nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo