Donmuş Tavuk Nasıl Çözülür: Tavuğu Çözdürmek İçin 4 Farklı Yöntem

Donmuş tavuk nasıl çözülür? Dondurucudan çıkan tavuk hemen pişirilir mi? Donmuş tavuk zehirler mi? İşte, donmuş tavuğu çözdürmek için kullanabileceğiniz en güvenli 4 yöntem:
Donmuş Tavuk Nasıl Çözülür: Tavuğu Çözdürmek İçin 4 Farklı Yöntem
09 Temmuz 2021, 16:58

Dondurucuda güvenle saklanan tavuk eti, Türk mutfağında en çok tüketilen en çeşitlerinden biridir. Hem ekonomik, hem de lezzetli olan tavuk eti, kısa sürede tüketilmeyecekse buzluğa atılır. Daha önce tavuk eti buzlukta nasıl saklanır yazımızı sizinle paylaşmıştık. Bu kez dondurulmuş tavuk etini en güvenilir şekilde çözme yöntemlerini sizlerle paylaşacağız. İşte, donmuş tavuğu çözdürmek için kullanılan 4 yöntem:

Dilerseniz, tavuk yemekleri sayfamızdan en lezzetli tariflere göz atabilirsiniz.


  1. Soğuk Suda Bekletin:


Tavuğu su geçirmez bir şekilde streç film ile örtün. Geniş bir kasenin içerisine soğuk su ekleyin. Tavukları bu suyun içerisinde 2-3 saat bekleterek çözdürebilirsiniz. Bakteri üremesini önlemek için kasenin içindeki suyu yarım saatte bir değiştirin. Aksi takdirde suyun ısınması, bakterilerin üremesine neden olur.


  1. Buzdolabında Çözdürün:


Donmuş besinleri çözdürmek için en çok uygulanan yöntem, buzdolabıdır. Buzluktan çıkardığınız tavuğu buzdolabı rafında 5 saat bekleterek çözdürebilirsiniz. Bu yöntem tavuğun tadını muhafaza ederken bakterin üremesini de engeller. Tavuğu buzdolabına koyduktan sonra 2-3 gün içinde tüketebilirsiniz.


  1. Mikrodalgada Çözdürün:


Eğer çok vaktiniz yoksa ve zor durumdaysanız, donmuş tavuğu ısıya dayanıklı bir kabın içerisine yerleştirerek mikrodalgada çözdürebilirsiniz. Ancak bu yöntemi kullanacaksanız, tavuğu mikrodalgada çözdürdükten hemen sonra pişirip tüketmeniz gerekiyor. Çünkü mikrodalga pişirme sürecini başlatmış oluyor. Bu süreçten sonra tavuğu bekletirseniz, kısa sürede bakteriler üremeye başlayacaktır. Mikrodalgada çözdürülen tavuk biraz kuru ve lastik gibi bir yapıya gelebilir. 


  1. Donmuş Halde Pişirin:


Bu yöntem yapacağınız tavuk yemeğine göre değişiklik gösterebilir. Eğer tavuğu çorba, yahni gibi yavaş yavaş pişmesi gereken tencere yemeklerinde kullanacaksanız, tavuğunuzu çözdürmeye gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Donmuş tavuğun pişmesi iki katı zaman alsa da, bazı yemeklerde güvenle kullanabilirsiniz. Ancak tavuğu sote veya kızartma usulüyle pişirecekseniz, bu yöntem uygun değildir.


Donmuş Tavuk Zehirler Mi?

Donmuş tavuğu doğru yöntemle çözdürürseniz afiyetle yiyebilirsiniz. Ancak tavuğun ne kadar süredir buzlukta olduğu da oldukça önemlidir. Tavuğu oda sıcaklığında uzun süre bekletmek veya mikrodalgada çözdürmek bakteri üremesine yol açabilir. Bu durumda gıda zehirlenmelerine neden olur. Bu yüzden buzdolabında veya soğuk suda bekleterek güvenilir bir şekilde çözdürebilirsiniz.


Dondurulmuş Tavuk Fırında Pişer Mi?

Donmuş tavuk fırına atılırsa, dışı kurumaya başlayacak, içi ise çiğ kalacaktır. Bu yüzden donmuş tavuğu fırına atmadan önce düdüklü tencerede ön pişirme yapabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Bütün tavuk nasıl parçalanır?
  2. Tavuk pişirme rehberi
  3. Tavuk nasıl bağlanır?
  4. Tavuk sote tarifleri
  5. Tavuk kokusu nasıl çıkar?

Benzer Yazılar

Lezzet Logo