Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Domatesli pilav, pirinç ve taze domatesle hazırlanır. Soğan ve yağ pilava aroma katmak için kullanılır. Tuz ve baharatlarla tatlandırıldıktan sonra suyla pişirilir.
Pilavın ana maddesi, genellikle baldo veya osmancık tercih edilir.
Rendelenmiş veya küçük doğranmış taze domates, pilava rengini ve lezzetini verir.
İnce doğranmış soğan, tereyağı veya sıvı yağda kavrularak pilava aromatik bir tat katar.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber pilavın lezzetini dengeler.
Pilavın pişmesi için gerekli olan sıvı ve yağ, hem lezzet hem de yumuşak bir kıvam sağlar.
Şunlara da göz atın:
Özbek Pilavına Safran Konur Mu?
Özbek Pilavına Bezelye Konur Mu?