Cream Puff Tatlısının 4 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 12:51 tarihinde güncellendi.
Cream puff, Fransız mutfağından dünyaya yayılan, Türkçede genellikle profiterol hamuru veya şu hamuru tatlısı olarak bilinen bir tür hamur işidir. Gelin, cream puff tatlısının püf noktalarına birlikte göz atalım.
Cream Puff Tatlısının 4 Püf Noktası

Fransız mutfağının gözde tatlılarından biri olan cream puff, hafifliği ve içindeki krema dolgusu ile tatlı severlerin favorileri arasında yer alır. Aslında temelinde choux hamuru (şu hamuru) vardır. Dışı ince ve çıtır, içi boş pişen bu hamurlar, krema ile doldurularak enfes bir tatlıya dönüşür. Fakat cream puff yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir.

Profiterol yapmanın püf noktaları, ekler yapmanın püf noktaları ve profiterol tariflerine göz atmayı unutmayın.

Cream Puff Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo