Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Semizotunu doğrayarak ya da bütün şekilde dondurabilirsiniz. Hava almayan kaplarda saklamak buzlukta tazeliğini artırır. Donmuş semizotu çiğ olarak değil, pişirilerek kullanmak daha lezzetli olur.
Semizotunu iyice yıkayıp toprak ve kirden arındırmak gerekir.
İsterseniz küçük parçalara ayırın, isterseiz saplarıyla birlikte tüm halde dondurabilirsiniz.
Semizotunu kısa süre (1-2 dakika) kaynar suda haşlayıp sonra hemen soğuk suya tutarsanız, rengini ve dokusunu daha iyi korur.
Fazla suyu iyice süzdükten sonra, hava almayacak şekilde kapalı poşet veya kapta dondurmalısınız.
Donmuş semizotu çözüldüğünde biraz yumuşayabilir, bu yüzden genellikle pişirilerek veya çorbalarda kullanılması daha uygundur.