Cacık Nasıl Yapılır?

Cacık, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir meze veya yan yemek olarak çok sevilen, yoğurtla yapılan geleneksel bir Türk yemeğidir. Peki, cacık nasıl yapılır? İşte yanıtı.
Cacık Nasıl Yapılır?
12 Haziran 2025, 10:03

Cacık, yoğurt ve salatalığın ferahlatıcı birleşimiyle özellikle yaz sofralarının vazgeçilmezidir. İçine eklenen sarımsak ve nane sayesinde hem lezzetli hem de sindirimi kolaylaştırıcı bir özelliğe sahiptir. Soğuk olarak servis edilen cacık, kebaplardan pilavlara kadar birçok yemeğin yanında harika bir tamamlayıcıdır. Peki; cacık nasıl yapılır?

cacık

Cacık Tarifi

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt veya normal yoğurt olabilir)
  2. 1–2 adet salatalık
  3. 1–2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  4. 1/2 çay kaşığı tuz
  5. 1/2 su bardağı soğuk su (kıvama göre ayarlanabilir)
  6. Üzeri için: Zeytinyağı, kuru nane, pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Salatalıkları yıkayın ve kabuklarını soyun (isteğe göre kabuklu da bırakabilirsiniz). Rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Yoğurdu bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için çırpın. Rendelediğiniz salatalıkları yoğurda ekleyin. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ilave edin. Soğuk suyu ekleyerek istediğiniz kıvamı elde edene kadar karıştırın. (Yoğun seviyorsanız az su koyun.) Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin, kuru nane ve pul biber serpin.

cacık

Servis Önerisi:

Soğuk olarak servis edilir. Yanına pide, kebap, pilav gibi yemeklerle çok iyi gider.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo