Bulyon Yemeklere Kolay Şekilde Nasıl Eklenir?

Bulyon ürünleri, aynı adı taşıyan Fransız et suyunun sanayileşmiş versiyonudur. Genellikle toz, macun ve meşhur küpler dahil olmak üzere birkaç farklı formda gelir. Yoğun aroması ve tadı vardır. Bu sebeple ölçülü şekilde yemeklere eklenmeli. Peki bulyon kolay şekilde yemeklere nasıl eklenir:
 Bulyon Yemeklere Kolay Şekilde Nasıl Eklenir?
06 Eylül 2023, 14:59

Kemik sularının popülaritesinin artmasıyla birlikte, bir yemeğe konsantre et veya sebze aroması katmanın daha kolay idare edilebilir başka bir yolu olduğunu unutmak kolay olabilir. Bulyon bu konsantre versiyondur. Fırsatınız varsa et ve sebze sularınızı kendiniz hazırlayarak saklamanız daha sağlıklıdır ancak bazı durumlarda bulyon hayat kurtarabilir. Tek sorun bulyonun porsiyonlara ayrılmasının oldukça zor olabilmesidir. Bulyon konsantre olduğundan sebep tuz oranı oldukça yoğundur ve içeriği de fazladır. Bu sebeple yemeklere kolay şekilde ekleyebilirsiniz.

Bulyon ürünleri, aynı adı taşıyan Fransız et suyunun sanayileşmiş versiyonudur. Genellikle toz, macun ve meşhur küpler dahil olmak üzere birkaç farklı formda gelir. Ölçümler söz konusu olduğunda toz bulyon en iyi seçeneğiniz olacaktır. Bir paketi veya kabı açıp, ne kadar kullanmanız gerektiğini azar azar ölçebilirsiniz.

Bununla birlikte, yalnızca küpleriniz varsa, ki bu tartışmasız en yaygın biçimdir, biraz sorunla karşılaşabilirsiniz. Kasıtlı olarak kompakt küçük küpler halinde paketlendiklerinden, küpün yapısını bozmadan oranını değiştirmek için fazla bir şey yapamazsınız.

Bulyon Küplerinizi Nasıl Rendeleyebilirsiniz?

En azından bulyon küpleri söz konusu olduğunda rende ya da ince peynir rendesi kullanmak mantıklı olacaktır. Bulyon küpleri, lezzetlerinin çoğunu içlerine sıkışan sodyumdan alır. Bu nedenle, bir küpün aslında bir yemek için çok fazla bulyon olabileceği durumlarda, onu ölçülebilir porsiyonlara rendeleyerek kullanmak, yemeğinizdeki tuz seviyelerini dengede tutmanın kolay bir yoludur.

İnce rende ya da zester, bir dizi tırtıklı dişe sahip uzun, ince metal aletlerdir. Peynir, limon ve bulyon küplerine kadar her şeyi rendelemek için kullanılabilirler. Küpünüzü alın ve mikro düzlem boyunca birkaç kez ileri geri yapın. İnce rendelenmiş bulyon talaşlarını açığa çıkaracak ve bunları daha sonra yemeğinizi tatlandırmak için kullanabilirsiniz. Bir kutu rendesi de burada işe yarayacaktır. Daha küçük boyutlu bıçakları kullandığınızdan ve küpü kutunun alt kısmına yakın tuttuğunuzdan emin olun, böylece üst kısımda sıkışıp kalmaz.

Yemek pişirirken her zaman bir sorunu çözmenin bir yolu vardır. Küpü rendeleyerek yalnızca istediğiniz ölçümü elde etmekle kalmaz, aynı zamanda küpü ileride kullanmak üzere sağlam tutarsınız. O yüzden kilerinizde bulunan külçe küplerini küçümsemeyin. Henüz işinize yarayabilirler.

Şunlara da göz atın;

  1. Et suyu nasıl dondurulur?
  2. Kemik suyu nasıl saklanır?
  3. Tavuk suyu nasıl saklanır?
  4. Sebze suyu nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo