Brüksel Lahanasının Gazı Nasıl Alınır: 5 Etkili Yöntem

25 Aralık 2025, 21:00 tarihinde güncellendi.
Brüksel lahanası, vitamin ve lif açısından zengin, küçük başlı bir lahana türüdür. Gaz yapmasını azaltmak için kök kısmını kesmek, kısa süre haşlamak, haşlama suyuna limon veya sirke eklemek ve sindirimi kolaylaştıran baharatlar kullanmak faydalıdır.
Brüksel Lahanasının Gazı Nasıl Alınır: 5 Etkili Yöntem

Brüksel lahanası, lahana ailesine (Brassicaceae) ait, minik top şeklinde sebzelerdir. Ana gövde boyunca dizilen bu küçük lahanalar, adını Belçika’nın başkenti Brüksel’den alır. Görünüş olarak küçük bir beyaz lahanayı andırır ancak tadı biraz daha yoğun ve kendine özgüdür. Lif, C vitamini, K vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olması nedeniyle sağlıklı beslenmede sıkça tercih edilir. Haşlama, buharda pişirme, fırınlama ve soteleme gibi pek çok yöntemle hazırlanabilir.

Brüksel lahanasının faydaları nelerdir, brüksel lahanası nasıl pişirilir ve brüksel lahanası ile hazırlanan tariflere de göz atın.

Brüksel Lahanasının Gazı Nasıl Alınır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo