Börek ve Poğaça Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Börek ve poğaçaları uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için en ideal yöntem dondurucudur. Pişirdikten sonra tamamen soğumalarını beklemek, buzluktaki nem oluşumunu ve lezzet kaybını önler. Peki; börek ve poğaça dondurucuda nasıl saklanır?
Börek ve Poğaça Dondurucuda Nasıl Saklanır?
13 Haziran 2025, 10:04

Soğuyan ürünleri porsiyonlayarak streç filme sarmak veya buzdolabı poşetine koymak en iyi sonucu verir. İster pişmiş, ister pişmemiş şekilde dondurulabilir; ancak pişirmeden dondurmak, tazeliği daha iyi korur. Çözülme sonrası kuru olmamaları için fırında kısa süre ısıtmak lezzetlerini geri kazandırır. Böylece aniden gelen misafirler için hızlı ve pratik bir ikram seçeneği elinizin altında olur. İşte börek ve poğaça saklama yöntemleri!

börek

Soğutmadan Dondurmayın

Taze pişmiş börek veya poğaçaları mutlaka oda sıcaklığında tamamen soğuttuktan sonra dondurun.

Tek Tek Sarın

Yapışmalarını önlemek için her bir parçayı streç filmle sarın ya da aralarına yağlı kâğıt koyun.

Pişmeden de Dondurulabilir

Özellikle poğaçalar pişirilmeden, tepsiye dizilip şoklanarak dondurulabilir ve sonra pişirilir.

poğaça

Etiketlemeyi Unutmayın

Tarih ve içerik yazarak saklama sürelerini kontrol altında tutabilirsiniz (ideal süre: 1–2 ay).

Fırında Isıtın

Dondurucudan çıkarılan ürünleri çözdürmeden direkt ısıtılmış fırında 10–15 dakika pişirerek çıtırlık sağlanabilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo