Soğuyan ürünleri porsiyonlayarak streç filme sarmak veya buzdolabı poşetine koymak en iyi sonucu verir. İster pişmiş, ister pişmemiş şekilde dondurulabilir; ancak pişirmeden dondurmak, tazeliği daha iyi korur. Çözülme sonrası kuru olmamaları için fırında kısa süre ısıtmak lezzetlerini geri kazandırır. Böylece aniden gelen misafirler için hızlı ve pratik bir ikram seçeneği elinizin altında olur. İşte börek ve poğaça saklama yöntemleri!
Taze pişmiş börek veya poğaçaları mutlaka oda sıcaklığında tamamen soğuttuktan sonra dondurun.
Yapışmalarını önlemek için her bir parçayı streç filmle sarın ya da aralarına yağlı kâğıt koyun.
Özellikle poğaçalar pişirilmeden, tepsiye dizilip şoklanarak dondurulabilir ve sonra pişirilir.
Tarih ve içerik yazarak saklama sürelerini kontrol altında tutabilirsiniz (ideal süre: 1–2 ay).
Dondurucudan çıkarılan ürünleri çözdürmeden direkt ısıtılmış fırında 10–15 dakika pişirerek çıtırlık sağlanabilir.