Böreğin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılmalı?

28 Kasım 2025, 14:15 tarihinde güncellendi.
Böreğin yumuşak olması için yufkaları kurutmadan hazırlamak ve sos olarak süt, yoğurt, yumurta gibi nemli karışımlar kullanmak gerekir. İç harcın çok kuru olmamasına özen gösterilmeli ve pişirme süresi abartılmamalıdır. Fırından çıktıktan sonra üzerini bir bezle örtmek, buharın içeride kalmasını sağlayarak böreğin yumuşak kalmasına yardımcı olur.
Böreğin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılmalı?

Börek yaparken yufkaları hafif nemli tutmak ve aralarına bol sos sürmek dokusunu yumuşatır. İç harcı hazırlarken biraz sıvı eklemek böreğin sertleşmesini önler. Pişen böreğin üzerine hemen bez örtmek, sıcak buharın yumuşaklığı korumasını sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo