Böreğin Çıtır Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

28 Kasım 2025, 13:26 tarihinde güncellendi.
Börek, yufka veya el açması hamur ile hazırlanır. Yufka seçiminden pişirme işlemine kadar birçok faktör, böreğin çıtırlığını doğrudan etkiler. Gelin, böreğin çıtır olması için yapılması gerekenlere birlikte göz atalım.
Böreğin Çıtır Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Börek sevenlerin en büyük beklentisi, yerken o çıtır çıtır sesi duyabilmektir. Böreğin çıtır olması için hem hamur/yufka seçimi hem de pişirme tekniği önemlidir. Bu yüzden yapım aşamasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. 

''Böreğin üstünün parlak olması için ne yapılmalı, börek pişirmeden buzlukta saklanabilir mi ve 1 kilo su böreğinden kaç dilim çıkar?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Böreğin Çıtır Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo