ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BILDIRCIN YUMURTASI NASIL YENİR, NASIL PİŞİRİLİR?

BILDIRCIN YUMURTASI NASIL YENİR, NASIL PİŞİRİLİR?

Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir? Bıldırcın yumurtası nasıl yenir? 1 bıldırcın yumurtası kaç yumurtaya bedel? İşte, bıldırcın yumurtası faydaları ve kullanma yöntemleri:
Bıldırcın Yumurtası Nasıl Yenir, Nasıl Pişirilir?

Çocuklara önerilen besinlerin başında gelen bıldırcın yumurtası, protein ve demir bakımından zengindir. Özellikle Asya ülkelerinde kullanılan bu yumurta, hem çiğ, hem de pişirilerek tüketilebilir. Kahvaltı sofralarında kendine yer bulan bu besin, serbest radikalleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur. Diyet listeleri için de uygun olan bıldırcın yumurtasının bir adedi yaklaşık 20 kalori değerindedir. Peki, bıldırcın yumurtası nasıl yenir? İşte, bıldırcın yumurtasının faydaları ve tüketme yöntemleri:


Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

  • Bıldırcın yumurtası bağışıklığı güçlendirir, vücut direncini arttırır.
  • Ses tellerine iyi gelir. Solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
  • Öksürüğün kısa sürede geçmesini sağlar.
  • A vitamini bakımından zengin olduğu için göz sağlığını korur.
  • Hücre onarımını hızlandırır. Bu sayede yara ve kesiklerin daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.
  • Kan değeri düşük olan kişilere önerilen bıldırcın yumurtası, bu oranın yükselmesini sağlar.
  • Antioksidan içeriğiyle kanser ve kronik hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
  • Böbrek, karaciğer ve safra kesesine iyi gelir. Böbrek taşı oluşumunu önler.


Bıldırcın Yumurtası Nasıl Yenir?


Bıldırcın yumurtası çiğ olarak tüketilebilen bir besindir. Bunun için bıldırcın yumurtasını kırıp içmeniz yeterlidir. Ancak tadını hafifletmek için, bir tatlı kaşığı bal ile karıştırarak da içebilirsiniz. Soğuk algınlığı, öksürük ve astıma iyi gelen bıldırcın yumurtası hem aç, hem de tok karna tüketilebilir.



Bıldırcın yumurtası, beyaz yumurta gibi haşlanarak tüketilebilen bir besindir. Besin değerlerinin kaybolmasını önlemek için, haşlanmış bıldırcın yumurtasını sade bir şekilde tüketebilirsiniz.



Bıldırcın yumurtasını, tavuk yumurtası gibi sahanda pişirerek de tüketebilirsiniz. İsteğe göre sade veya sebzeli omlet yapımında kullanabilirsiniz. Boyutu küçük olan bıldırcın yumurtalarını bıçak yardımıyla kırabilirsiniz.



Yemeklerin yanında sık sık tüketilen turşular, birçok farklı çeşide sahiptir. Bu çeşitlerden biri de bıldırcın yumurtası salamurasıdır. Farklı tohumlarla birlikte sunulan bıldırcın yumurtası, 1 gece buzdolabında bekletildikten sonra afiyetle tüketilir.


Bıldırcın Yumurtası Çocuklara Nasıl Verilir?

Öncelikle bıldırcın yumurtasının 2 yaşın altındaki çocuklara verilmesi uygun değildir. 2 yaşın üzerindeki çocuklar ise bal ile karıştırarak çiğ bir şekilde içebilir. Aynı zamanda bıldırcın yumurtasını haşlama veya omlet yapımında kullanarak çocuğunuza verebilirsiniz.


1 Bıldırcın Yumurtası Kaç Yumurtaya Bedel?

Tavuk yumurtası ve bıldırcın yumurtasının besin değerleri arasında çok önemli farklar yoktur. 4-5 adet bıldırcın yumurtası, 1 adet tavuk yumurtasına eş değerdir.


Bıldırcın Yumurtası ve Süt Karışımı Nasıl Yapılır?

Ses telleri, öksürük ve solunum yolu enfeksiyonları için, 1 adet bıldırcın yumurtasını bardağa kırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 su bardağı ılık süt ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı 1 hafta boyunca düzenli olarak içebilirsiniz.


Önemli Not: Bıldırcın yumurtasının aşırı tüketilmesi böbrek sağlığı için zararlıdır. Kronik rahatsızlığı olan kişiler, hassas bünyeye sahip olanlar, hamileler ve emziren anneler bıldırcın yumurtasını tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!