Balık kızartırken yağ çekmemesi için öncelikle balığın yüzeyindeki fazla nem mutlaka kağıt havluyla alınmalıdır. Kızartma yağı yeterince kızgın olmazsa balık hem dağılır hem de fazla yağ emer. Ayrıca kızaran balıkların fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerine alınması önemlidir.
Kızartmadan önce balığın üzerindeki fazla suyu mutlaka kağıt havluyla alın. Islak balık yağı içine girince hem sıçrar hem de daha çok yağ çeker.
Balığı una, mısır ununa ya da galeta ununa bulamadan önce tamamen kuru olduğundan emin olun. Bu sayede dış kaplama yağı çekmeden çıtır olur.
Yağın yeterince kızgın olması çok önemli. Soğuk yağda balık ağır ağır pişer ve yağı içine çeker. Tahta kaşık batırıldığında etrafında hemen kabarcık çıkıyorsa yağ hazır demektir.
Tavaya çok fazla balık koyarsanız yağın ısısı düşer ve balıklar yağ çeker. Az az, partiler halinde kızartmak en iyisidir.
Tavadan çıkan balıkları mutlaka havlu kağıt serili bir tabağa alın. Bu, fazla yağı emerek dış yüzeyin yağlı olmasını önler.