Sevgililer Günü için kalp şeklinde milföyler, çikolatalı fondü veya aşk dolu makarna gibi tariflerle sofranıza romantik bir dokunuş katabilirsiniz. Hem lezzetli hem de yapımı kolay bu tariflerle bu özel günü unutulmaz kılabilirsiniz. İşte Sevgililer Günü’ne özel 5 pratik tarif.
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir
1 yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Yapılışı:
Milföy hamurunu hafifçe açın ve kalp şeklinde kesin. İçine peynir koyup ikinci milföyü üstüne kapatın, kenarlarını iyice bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Malzemeler:
100 g sütlü veya bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt veya krema
Çilek, muz, marshmallow gibi daldırmalık meyveler
Yapılışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin veya mikrodalgada 30 saniyede bir karıştırarak eritin. Krema ekleyerek pürüzsüz hale getirin. Çilekleri çikolataya batırarak servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
Bir kaba unu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın. Ayrı bir kasede süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Sütlü karışımı kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve çırpma teliyle karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Yapışmaz bir tavayı orta ısıda ısıtın ve yağlayın. Kalp şeklinde bir kalıp kullanarak, tavaya hamur dökün. Her bir pankeki birkaç dakika pişirin, altı altın rengini aldığında dikkatlice ters çevirin. Pişen pankekleri tabağa alıp sıcak servis yapın.
Malzemeler:
250 g penne veya fettuccine makarna
1 su bardağı krema
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı rendelenmiş parmesan
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın. Tereyağını eritip sarımsağı kavurun, ardından kremayı ekleyin. Parmesan ve baharatları ekleyerek karıştırın. Haşlanmış makarnayı ekleyip sosla harmanlayın.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt veya krema
1 yemek kaşığı bal
5-6 adet çilek (doğranmış)
4-5 adet bisküvi (ezilmiş)
Yapılışı:
Yoğurdu veya kremayı bir kaba alıp içine balı ekleyin, iyice karıştırın. Çilekleri doğrayın ve karışıma ekleyin. Bisküvileri ufalayın ve bu karışıma ilave edin. Karışımı bir kaba veya şık bir kaseye dökün. Buzlukta soğutun ve soğuduktan sonra servis edin.
Şunlara da göz atın: