Alinazik Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 19:57 tarihinde güncellendi.
Alinazik yaparken patlıcanları iyice közleyip suyunu süzmek, yoğurdu pürüzsüz ve sulu olmayan şekilde hazırlamak lezzetin temelidir. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber gezdirmek yemeğe aromatik bir tat katar. Servis sırasında ılık olması ve güzel sunum, Alinazik’in lezzetini tamamlar.
Alinazik Yapmanın 5 Püf Noktası

Patlıcanları közlerken kabuklarını tamamen karartmamaya dikkat etmek Alinazik’in acılığını önler. Yoğurdu önceden çırparak pürüzsüz hâle getirmek kıvamın homojen olmasını sağlar. Tereyağı ve baharat karışımını sıcak olarak eklemek yemeğin aromasını ön plana çıkarır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo