Ağızda Dağılan Sıcacık Kurabiye Yapmak İçin 6 Tüyo

28 Kasım 2025, 16:52 tarihinde güncellendi.
Ağızda dağılan kurabiye için tereyağını oda sıcaklığında kullanın, unu fazla yoğurmayın ve hamuru buzdolabında dinlendirin. Şeker dengesine dikkat edin; beyaz şeker gevreklik, esmer şeker yumuşaklık verir. Fırını önceden ısıtın ve mısır nişastası ekleyerek ekstra yumuşaklık sağlayın.
Ağızda Dağılan Sıcacık Kurabiye Yapmak İçin 6 Tüyo

Kurabiyelerin ağızda dağılmasını istiyorsanız tereyağını oda sıcaklığında kullanın ve hamuru fazla yoğurmayın. Hamuru fırına vermeden önce buzdolabında dinlendirmek, kıvamını mükemmel yapar. Beyaz ve esmer şeker dengesi ile mısır nişastası eklemek, hem lezzet hem de yumuşaklık katar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo