Afyon Bükmesinin Püf Noktaları

29 Kasım 2025, 06:03 tarihinde güncellendi.
Afyonkarahisar mutfağına ait bir lezzet olan Afyon bükmesi, hem lezzetli, hem de pratik bir tariftir. Ancak Afyon bükmesi yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, Afyon bükmesi püf noktalarına birlikte göz atalım.
Afyon Bükmesinin Püf Noktaları

Afyon bükmesi, incecik açılan hamurun kat kat konulması ve üzerine haşhaş ezmesi sürülmesiyle hazırlanır. İç harcında yeşil mercimek ve maydanoz kullanılır. Afyonkarahisar'ın yöresel yemeklerinden biri olan Afyon bükmesi, özel günlerde sofralarda yer verilen hamur işlerinden biridir. Hamur katlarına sürülen haşhaş ezmesi, bükmeye özgün bir tat katar. 

''Afyon bükmesi nedir, Afyon bükmesi buzlukta saklanır mı, Afyon bükmesine maya konur mu?'' başlıklı haberlerimize göz atmayı unutmayın. 

Afyon Bükmesinin Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo