Kıymanın cinsine ve tarifine göre 100–150 gram soğan ideal miktardır. Soğan, kıymanın suyunu tutarak yemeğin daha sulu olmasını sağlar. Fazla soğan kullanmak yemeğe daha tatlı ve yoğun bir aroma katar.
Genel olarak kıymaya eklenen soğan miktarı kıymanın %25–50’si arasında olur. Yani 500 gr kıyma için 125–250 gr soğan uygundur.
Daha az soğan (125–150 gr) kıymanın tadını ön plana çıkarır, fazla soğan (200–250 gr) ise yemeğe tatlı ve sulu bir lezzet verir.
Soğanı rendeleyerek veya çok ince doğrayarak kullanmak kıymayla daha iyi karışmasını sağlar ve yemek veya köfte gibi tariflerde daha homojen bir doku elde edilir.
Şunlara da göz atın:
250 Gr Kıymadan Kaç Lahmacun Çıkar?
1 Kilo Lahmacundan Kaç Tane Çıkar?