5 Değişik Tuzlu Kaygana Tarifi

28 Kasım 2025, 18:21 tarihinde güncellendi.
Kaygana, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilebilen pratik ve lezzetli bir yemektir. Peynirli, sebzeli, mantarlı veya otlu gibi farklı malzemelerle zenginleştirerek damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.
5 Değişik Tuzlu Kaygana Tarifi

İşte klasik tariflere alternatif olarak deneyebileceğiniz 5 farklı tuzlu kaygana tarifi ile yapılışı!

  1. Peynirli ve Maydanozlu Kaygana

peynirli kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

100 gr beyaz peynir (rendelenmiş)

1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı çırpın. İçine rendelenmiş peynir ve maydanozu ekleyin. Tavaya biraz sıvı yağ koyun ve karışımdan kepçeyle dökün. İki tarafını da kızarana kadar pişirin.

  1. Sebzeli Kaygana (Kabaklı & Havuçlu)

sebzeli kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

1 küçük kabak (rendelenmiş)

1 küçük havuç (rendelenmiş)

2 dal taze soğan (ince doğranmış)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı karıştırın. İçine rendelenmiş sebzeleri ekleyin. Hafif yağlanmış tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

  1. Mantarlı ve Kaşarlı Kaygana

kaşarlı kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

100 gr mantar (ince doğranmış)

50 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı karıştırın. Doğranmış mantarları ekleyin. Tavada pişirirken üzerine kaşar peyniri serpin ve erimesini bekleyin.

  1. Otlu Kaygana (Karadeniz Usulü)

otlu kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

1/2 demet dereotu

1/2 demet taze nane

1/2 demet ıspanak veya pazı (ince doğranmış)

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı çırpın. Yeşillikleri ekleyin. Tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın.

  1. Patatesli Kaygana

patatesli kaygana

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta

1 büyük patates (rendelenmiş)

1 çay kaşığı kırmızı biber

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Un, süt ve yumurtayı çırpın. Rendelenmiş patatesi ekleyin. Hafif yağlanmış tavada iki tarafını da kızartın.

Şunlara da göz atın:

  1. Gözleme Tavası Nasıl Olmalı?
  2. Gözlemenin Yanına Ne Gider?
  3. Nefis Gözleme Tarifi
  4. Kahvaltılık 5 Hamur İşi Tarifi
  5. Kaygana Tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo