Tahin, kendine özgü aroması ve besleyici yapısıyla kurabiyelere bambaşka bir dokunuş katar. Tatlıya farklı bir lezzet kazandıran tahin, özellikle pratik tarif arayanlar için vazgeçilmezdir. Çay sofralarından kahve yanına kadar her yerde gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu tariflerle mutfağınızda kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz. İşte 5 dakikada yapılan tahinli 5 kurabiye önerisi...
Malzemeler
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı bal veya pekmez
4 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 8-10 dakika pişirin.
Malzemeler
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Yapılışı:
Tahin ve şekeri karıştırın, un ve fındıkları ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. 180°C fırında 10 dakika kadar pişirin.
Malzemeler
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Tahin ve şekeri karıştırın, un ve damla çikolatayı ekleyin. Kaşıkla tepsiye aralıklarla dizin. 180°C fırında 10 dakika kadar pişirin.
Malzemeler
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Tahin ve pekmezi karıştırın, un ve susamı ekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp tepsiye dizin. 180°C fırında 10 dakika kadar pişirin.
Malzemeler
1 olgun muz
3 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı yulaf unu veya normal un
Yapılışı:
Muzu ezin ve tahinle karıştırın. Unu ekleyip kısa bir hamur hazırlayın. Kaşıkla tepsiye dökün ve 180°C fırında 10 dakika pişirin.