Masterchef Türkiye'de üçüncü gruptan ana kadroya seçilen yarışmacılar belli olduktan sonra, yarışmacılar yedek kadroya girmek için kıyasıya mücadele etti. İki etaptan oluşan yarışta, yalnızca 3 kişi yedeklere seçildi.
İlk turda yarışmacılardan fesleğen kullanarak yaratıcı bir yemek yapmaları istendi. Fesleğen kullanarak en iyi tabağı çıkarak ve yedeklere girmeyi başaran 1. isim Erim oldu. Öte yandan fesleğenli yaratıcılık oyununda çok başarılı bir tabak yaparak yedeklere giren 2. yarışmacı Ensar oldu.
Yarışmacılardan ikinci etapta elbasan tava hazırlamaları istendi. Kalan yarışmacılar hazırladıkları tabakları şeflerin beğenisine sunarken, şefler bu yemeğin zor bir kıvama sahip olduğunu belirtti. İkinci etaptan yalnızca 1 yarışmacı yedeklere girmeyi başardı. Elbasan tava ile üçüncü gruptan yedeklere giren son isim Zübeyde oldu.
Şunlara da göz atın;