ANASAYFA İÇECEKLER SOĞUK İÇECEKLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU

KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU

8 Kişilik
Karışık meyve kompostosu tarifi için malzemeler
  • 4 kırmızı erik
  • 2 nektarin
  • 1 şeftali
  • 1 portakal
  • 2 kayısı
  • 1 su bardağı kiraz
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 litre su
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 salkım üzüm
Karışık meyve kompostosu hazırlanışı

Yaz meyveleriyle tatlandıracağınız, kış mevsimin vazgeçilmez meyvesi portakal dilimleri ile süsleyeceğiniz, buz gibi bir kompostoya Ağustos sıcaklarında kim hayır diyebilir... Meyveleri bol suda yıkayın. Erik, kayısı, nektarin ve şeftaliyi dilimleyip tencereye alın. Kirazı saplarından ayırıp meyvelere ekleyin. Su, toz şeker ve vanilya ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın.

Portakalı yıkayıp kabuğuyla dilimlere ayırın ve sıcak kompostonun içine atın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. İçine üzüm taneleri atın. İçi buz dolu bir kasenin içine yerleştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.