ANASAYFA TARİFLER SOĞUK ALKOLSÜZ İÇECEKLER KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU

Karışık meyve kompostosu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karışık meyve kompostosu Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kırmızı erik
  • 2 nektarin
  • 1 şeftali
  • 1 portakal
  • 2 kayısı
  • 1 su bardağı kiraz
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 litre su
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 salkım üzüm

Karışık meyve kompostosu Nasıl Yapılır?

Yaz meyveleriyle tatlandıracağınız, kış mevsimin vazgeçilmez meyvesi portakal dilimleri ile süsleyeceğiniz, buz gibi bir kompostoya Ağustos sıcaklarında kim hayır diyebilir... Meyveleri bol suda yıkayın. Erik, kayısı, nektarin ve şeftaliyi dilimleyip tencereye alın. Kirazı saplarından ayırıp meyvelere ekleyin. Su, toz şeker ve vanilya ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın.

Portakalı yıkayıp kabuğuyla dilimlere ayırın ve sıcak kompostonun içine atın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. İçine üzüm taneleri atın. İçi buz dolu bir kasenin içine yerleştirerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!