Karışık Meyve Kompostosu

Karışık Meyve Kompostosu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Karışık Meyve Kompostosu için

Malzemeler

  • 4 kırmızı erik
  • 2 nektarin
  • 1 şeftali
  • 1 portakal
  • 2 kayısı
  • 1 su bardağı kiraz
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 litre su
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 salkım üzüm
Karışık Meyve Kompostosu

Nasıl Yapılır

Yaz meyveleriyle tatlandıracağınız, kış mevsimin vazgeçilmez meyvesi portakal dilimleri ile süsleyeceğiniz, buz gibi bir kompostoya Ağustos sıcaklarında kim hayır diyebilir... Meyveleri bol suda yıkayın. Erik, kayısı, nektarin ve şeftaliyi dilimleyip tencereye alın. Kirazı saplarından ayırıp meyvelere ekleyin. Su, toz şeker ve vanilya ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın.

Portakalı yıkayıp kabuğuyla dilimlere ayırın ve sıcak kompostonun içine atın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun. İçine üzüm taneleri atın. İçi buz dolu bir kasenin içine yerleştirerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo