Pepeçura
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Pepeçura Tatlısı için şunları diyor: Rize'nin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan üzümün, ezilmesi ve üzümdeki şıranın alınmasıyla yapılmaktadır."Pepeçura Tatlısı" özellikle bayramlarda ve ramazan aylarında kurulan iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olarak bilinir. Siyah üzümün kansızlığa iyi geldiği yönündeki gerekçelerle de yöre insanı sağlık içinde yararlı olduğunu düşünerek tüketir bu tatlıyı” Malzemeleriniz hazırsa, şifa deposu olarak bilinen pepeçura yapımına geçebiliriz.

Farklı yörelerin kültürel tatlarını mutfağınıza taşımak istiyorsanız, yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Pepeçura Tarifi İçin

Malzemeler

Pepeçura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Siyah üzümü iyice yıkayın. Suyla birlikte bir tencerede kaynatın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  2. Süzgece alıp elinizle bastırarak suyunu süzün. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayırıp nişastayla birlikte karıştırın.
  3. Pürüzsüz hale getirin. Kalan üzüm suyuna ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırın.
  4. Buzdolabında iyice soğutup katılaşınca servis tabağına ters çevirin. Üzümlerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası