Kırmızı Mercimekli Yaprak Dolması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Mercimekli Yaprak Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Mercimekli Yaprak Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.
  2. Mercimek ve pirinci ayıklayıp yıkayın. Ilık suda yarım saat bekletip süzün. Soğanları ince ince doğrayıp bir tencereye alın.
  3. İki tatlı kaşığı tuzla hafif ateşte karıştırarak pişirin. Bir su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu, karabiber, nane, mercimek ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  4. Birkaç asma yaprağını bir tencerenin dibine serin.  Asma yapraklarını tek tek avucunuza yerleştirip ortasına bir çorba kaşığı dolusu dolma içi koyun ve yaprağın iki üst kısmını harcın üzerine kapatın.
  5. Her iki yanını bohça gibi çevirin. Yaprağın sivri alt kısmını üste çevirerek beşgen minik bir bohça yapın.
  6. Bu işlemi iç malzemesi bitene kadar hazırlayıp, dolmaları tencereye aralıksız olarak yanyana yerleştirin.
  7. Üzeri için, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyu ve 3 su bardağı suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün.
  8. Düz bir porselen tabakla dolmaların üzerini kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  9. İyice soğuduktan sonra büyük bir tabağa alıp ince limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Klasik biber dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sarma ve Dolma Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası