Dilber Dudağı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dilber Dudağı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Dilber Dudağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip şerbeti ılınmaya bırakın.
  2. Yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun. Hamuru 15 eşit parçaya ayırıp yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
  3. Hamurların aralarına nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın. 15 yufkayı üst üste serip bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Üzerlerine ince çekilmiş fındık serpip ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine fındık serpin. Servis tabaklarına alıp soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Konya Mutfağı Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası