Dible Fasulyeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze fasulye, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde en çok sevilen sebzelerin başında gelir. Turşusu, kavurması ve pilava eklenmiş hali iftar sofralarının olmazsa olmazıdır.

Dible Fasulyeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Dible Fasulyeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayıklanmış taze fasulyeleri küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  2. Soğanın kabuğunu soyarak piyazlık doğrayın.
  3. Fasulyelerin yarısını tencereye alarak soğan, pirinç, rendelenmiş domates, tuz ve pul biberi ekleyin.
  4. Kalan fasulyeleri de ilave ettikten sonra su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin.
  5. Yemeği servis tabağına aldıktan sonra üzerine, tavada ısıtılmış fındık yağını gezdirin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Galacoş Yemeği
Kastamonu sahan paçası