Tava Katmeri
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tava Katmeri Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Şurup için:

Üzeri için:

1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı

Tava Katmeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Aldığı kadar su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. Yaklaşık 2 saat dinlendirin.
  3. Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan tutup havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın.
  4. Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf şeklinde kapatın. Kızgın yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin.
  5. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Antep usulü katmer tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Kayseri Mutfağı Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı