Herle Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anadolu'nun sevilen tatlısı herle, rafine şeker içermediği için oldukça sağlıklı bir tatlıdır. Un ve irmik karışımından oluşan bu tatlı, bal ve pekmez ile tatlandırılır. Malzemeleriniz hazırsa, herle tatlısı tarifinin detayları aşağıda.

Alternatif olarak damla tatlısı ve hadısa tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Herle Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Herle Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavaya un eklenerek kavrulur. Kokusu çıktığında irmik ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. 
  2. Bal, süt ve pekmez çırpılır. Tencereye çırparak ekleyin.
  3. File badem ekleyerek kıvam alana kadar pişirilir.
  4. Kaymakla servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri Tatlı Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Arap Aşı
Niğde Tava