Düğülü Haşhaş Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Afyonkarahisar bölgesine ait düğülü haşhaş tatlısı, çevre illerde de çok sevilen bir tatlıdır. Haşhaş ve ince bulgur ile hazırlanan bu tatlı, şeker ve tereyağı ile tatlandırılır. Sadece 5 malzeme ile hafif ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız malzemelerinizi hazırlayın. Düğülü haşhaş tatlısının detayları aşağıda. 

Farklı lezzetler için bükme ve göce köftesi tariflerine göz atın. 

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Düğülü Haşhaş Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencere içerisinde ince bulgur, şeker ve haşhaş kavrulur. 
  2. Tereyağı eklenir ve tereyağı eridiği gibi yavaş yavaş süt eklenerek karıştırılır. 
  3. Muhallebi kıvamına geldiğinde servis tabağına dökülerek soğutulur. 
  4. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sütlü Tatlılar İç Anadolu Yemekleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı