Arap Aşı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Arap aşı lezzetli tavuk suyundan yapılmış tavuk çorbası ve hamur ile damaklarda yer ediniyor. Yozgat bölgesinin meşhur yemeği lezzetli olduğu kadar besleyici de. Malzemeleriniz hazırsa Arap aşı tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için  kamhi çorbası ve domates çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Arap Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Çorba için:

Arap Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için olan malzemelerden unu tavaya alarak kavurmaya başlayın. Kokusu gidince suyu ekleyerek çırpın, tuz ilave ederek düz bir tepsiye yayarak bekletin. 
  2. Çorba için tavuk su içerisinde haşlanır. 
  3. Haşlanan tavuk tiftiklenir.
  4. Tencereye tereyağı ve un ekleyerek kavurun. Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyerek çırpın. 
  5. Tavuk tiftikleri ve baharatları ekleyerek 10 dakika pişirin. 
  6. Hamurdan dilimleyin ve çorba yanında hamur ile servis yapın. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Salça yerine domates sos kullanabilirsiniz. 
  • Her zaman bütün malzemeleri temin edemeyebilirsiniz ama sorun değil, böyle durumlarda alternatiflerden de yararlanabilirsiniz.
  • Çorbanızı hazırlarken tavuk suyu kullanmanız tavsiye edilir. Böylelikle hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir çorba yapabilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre tarifleri farklılaştırarak çok lezzetli ve şifalı bir çorba tarifi oluşturabilir, evinizdeki malzemeleri kullanarak değişik bir tat yaratabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Tavuk Yemekleri Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Niğde Tava