Zingil Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zingil tatlısı, Mardin ve Şanlıurfa'da yapılan şerbetli bir hamur tatlısıdır. Un, yumurta, süt ve kabartma tozundan yapılan bu hamur kızartılarak şerbet içerisine atılır. Akşam yemeklerinden sonra, güzel bir son yapmak için tercih edilebilir. Yapması da yemesi de keyifli olan zingil tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için taş kadayıf ve ekmek kadayıfı tariflerine göz atabilirsiniz. 

Zingil Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Şerbet için:

Zingil Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve su bir tencereye koyularak karıştırılır ve kaynatılır. Kaynayan şekerli suya limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılır, ılıması için kenara alınır. 
  2. Hamuru için olan malzemeler bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpılır. 
  3. Bir tavaya yaklaşık 1 su bardağı kadar sıvıyağ eklenir, kızdırılır. 
  4. Isınan yağa kaşık yardımı ile hamurdan parçalar alınır.  Arkalı ve önlü olarak kızartılır. 
  5. Kızarttıktan 5 dakika sonra şerbete bulanarak servis edilir. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre hamura portakal ya da limon kabuğu koyabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Tatlı Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet