Yoğurtlu Patates
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Yoğurtlu Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Parça et, nohut ve bir miktar suyu tenceye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Pişme sırasında üzerinde biriken köpüğü alın. Nohut ve et yumuşayana kadar pişirin. Patatesleri iri parçalar şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Patatesleri pişen nohutlu ete ekleyin. Süzme yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını bir kasede iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan birkaç kaşık ekleyip karışımı ılındırın. Yemeğe azar azar ve karıştırarak ekleyin. Un kokusu gidene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını tavada eritip haspiri ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Kızartma Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet