Süzek Yapması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süzek Yapması Tarifi İçin

Malzemeler

Süzek Yapması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğan ve sarımsağı ince doğrayın. Geniş bir kabın içine kıyma, bulgur, limon suyu, domates salçası, biber salçası, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Yoğurarak köfte kıvamına getirdiğiniz içten limon büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın. Daha sonra iki avuç içinde bastırarak yassı bir şekil verin. Metal süzgece tek sıra halinde dizin. Tencerenin yarısına kadar su koyun bir tutam tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Suyunuz kaynadıktan sonra tencerenin üzerine süzgeci yerleştirin ve 10 dakika kadar köfteleri su buharında pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Not: Beraberinde ayran ile yenilmesi tavsiye edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Bakliyat Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet