Hurma Helvası (Diyarbakır)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hurma helvası Diyarbakır’da Ramazan’da sahur yemeğidir. Tüm hurma çeşitleri karbonhidrat, doymamış yağ asitleri, protein ve lif bakımından çok zengindir. Hurma ayrıca 15 farklı mineral ve C, B1, B2, A vitaminleri de içerir. Hurmanın faydaları arasında belki de en önemlisi DNA ve hücreleri yenileme özelliğidir.

Hurma Helvası (Diyarbakır) Tarifi İçin

Malzemeler

Hurma Helvası (Diyarbakır)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hurmaları ince doğrayın. Tavada yağı eriterek, su ve hurmaları ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Aralarını açarak yumurtaları kırın. Üzerine çörek otu ile limon kabuklarını serpip tavanın kapağını kapatın.
  3. Yumurta akları beyazlayıncaya kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.

Nefis peynirli irmik helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet