Habanisk
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Habanisk Tarifi İçin

Malzemeler

Habanisk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi sırada Diyarbakır yemeği...

Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün.

Etleri yıkayıp süzün. Yağsız olarak geniş bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun. Su, patlıcan başı kurusu, mercimek,
aşurelik buğday ve nohudu ilave edin.
Pişirme sırasında üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla ayırarak nohut ve buğday yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soğanları temizleyip kıyın.Tereyağını ayrı tencerede eritip salça ve soğanları kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.

Ocak tan alıp etli yemeğin içine ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet