Bezelye Aşı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelye Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelye Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bezelyelerin içlerini çıkarın. Eti tencerede ayçiçek yağı ile birlikte 10 dakika kavurun. Suyunu çekince kabukları soyulmuş olan arpacık soğanları ilave ederek 3-4 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
10 dakika pişirdikten sonra bezelye ve sarımsakları ilave edin. Bir taşım kaynatın ve yemeklik doğranmış sivri biber, salçalık kırmızı biber, domates, tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Yemeği yanında yoğurt veya cacıkla birlikte soğuk olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sulu Yemek Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet