Ayva Aşı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tabağınızı lezzetle dolduracak bir tarifle karşınızdayız: Ayva aşı. Bu nefis yemeğin tadı damaklarınızda iz bırakacak! Ayva aşısının eşsiz lezzetiyle sizi buluşturacak tarifimize malzemeleriniz hazırsa başlayalım.

Ayva Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Ayva Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bademleri sıcak suda haşlayın ve kabuklarını soyun. 
  2. Üzümleri suda bekletin. 
  3. Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. 
  4. Daha sonra sıvı yağ ile tereyağını ekleyin ve biraz kavurun.
  5. Ardından bademleri ve üzümü ekleyerek kavurma işlemine devam edin. 
  6. Ayvanın birini küp küp doğrayın ve kararmaması için limonlayın, kavrulan etlere ekleyin. 
  7. Biraz daha kavurduktan sonra bir bardak suda balı eritin ve karışımı ayvalı etin üzerine dökün. 
  8. Tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 
  9. Kalan ayvaları ikiye bölün ve kararmamaları için önce limonlayın, sonra da yağlayın ve 180 derecelik fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  10. Daha sonra fırından alarak bir kaşık yardımı ile ortasındaki sert kısmını alın. 
  11. Pişen ayva aşından içlerine doldurarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet