Altı Cacıklı (Güneydoğu Anadolu)
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Altı Cacıklı (Güneydoğu Anadolu) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Altı Cacıklı (Güneydoğu Anadolu)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuşbaşı etleri zeytinyağında kavurun. Doğradığınız taze sarımsakları ilave edin. Sarımsakları sararıncaya kadar kavurun. Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Salça ve bir miktar su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp pişirin. Servis tabağına küp doğradığınız tırnak pideleri yerleştirin. Üzerine 3 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyin. En üste pişen etleri paylaştırıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Farklı Et Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet