Testi Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mutfağın genel hatlarını belirleyen zeytinyağı etrafında biçimlenen bu mutfakta sebze kadar etin de geniş bir yeri var. Kuzu eti ile yapılan yemeklerin sayısı bir hayli fazla. Deniz ürünleri de bu mutfağın hatırı sayılır malzemelerinden biri. Bereketli Akdeniz’in çeşit çeşit balıkları ise bu mutfağın en leziz yemeklerinin baş aktörü. Hazırsanız, testi kebabı tarifine başlayabiliriz.

Testi Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Testi Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İri parçalar şeklinde kesilmiş eti yıkayıp süzün. Eti büyük bir kabın içine alın. Arpacık soğanların kabuğunu soyup ete ekleyin.
  2. Domatesleri, biberleri iri parçalar şekline doğrayıp malzemeye ekleyin. Salça, tuz, kimyon, karabiber ve ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcı toprak testiye doldurun. Testinin ağız kısmını hazırladığınız bir hamurla sıkıca kapatın. Sıcak fırında 1.5 saat pişirin.
  4. Fırından alıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, nefis tepsi kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla