Patlıcanlı Çöp Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Çöp Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Çöp Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların saplarına dokunmadan yeşil kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.
  2. Acısını almak için tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sap kısımlarına aldığı kadar kuşbaşı et dizin.
  3. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp patlıcanları etlerle birlikte çevirerek kızartın ve yayvan bir tepsiye alın. Tuz serpin.
  4. 1 kaşık salçayı suyla ezip tepsiye ekleyin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  5. Patlıcanların acılıklarını gidermek için, tarife başlamadan önce tuzlu suda bekletin.

Afiyet olsun.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen klasik çöp kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla