Kabune
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sosyal Medya yıldızı @nermingul Nermi Gül’den, Isparta Yöresine ait farklı bir pilav tarifi ile karşınızdayız.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kabune Tarifi İçin

Malzemeler

Kabune

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  • Soğanı ince ince yarım halka şeklinde doğradıktan sonra tuz ve karabiberle ovun. Tabanı yapışmayan bir pilav tenceresine eşit şekilde yayın. Üzerine eti ve onun üzerine de haşlanmış nohutu yerleştirin. En üste de yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyun. Çok az tuz ilave edin ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını pirincin üzerinde gezdirin. 4 bardak suyu kaynatın ve et bulyonu içinde erittikten sonra pirincin üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tereyağını küçük bir tavaya alarak güzelce kızarttıktan sonra pilavın üzerinde gezdirin ve pilavı dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.

  • Lezzetine doyamayacağınız maklube tarifini de notlarınıza ekleyin.

    Tarif Kategorileri

    Et Tarifleri Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Öğle Yemeği Akdeniz Mutfağı Yemekleri

    Benzer Tarifler

    Arap Tava
    Girit ezmesi
    Mersin Usulü İçli Köfte
    Ceviz Ezmesi
    Yörük Kebabı
    Şeyh Mualla