Kabak Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabağın kabuklarını incecik soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp kabakları rendeleyin. Avuç içinde sıkarak suyunu çıkarın. 
  2. Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin. Limon suyunu ekleyip kaynatın.
  3. Kabakları şekerli suya ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  4. Kabak helvasını servis tabağına alın. Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın.
    Şefin Yorumu : DİKKAT!
  5. Bu helva Burdur'da özel yetiştirilen bir kabak cinsi ile yapılır. Olgun, ancak sararmamış sakız kabağı kullanılır.
  6. Helvanın kıvamını anlamak için, pişen helvadan bir parça alıp buzlukta bekletin. Hemen donarsa olmuş demektir. Sulu ise biraz daha kaynatmanız gerekir.
  7. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, törenlerin vazgeçilmezi haline gelen irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava
Girit ezmesi
Mersin Usulü İçli Köfte
Ceviz Ezmesi
Yörük Kebabı
Şeyh Mualla