Yalova Sütlüsü
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yalovo sütlüsü, Yalova'nın patentli bir tatlısıdır. Görüntü ve yapılış olarak baklava ile benzese de sütlü şerbeti ve soğuk servis edilmesi ile farklılıkar gösterir. Baklavanon aksine renk alana kdar pişirilmediği için rengi beyaz olan tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Malzmeleri aşağıda, sizde hazırsanız tarifin detaylarına geçebilirsiniz.

Yalova Sütlüsü Tarifi İçin

Malzemeler

İçi ve Üstü için;

Yalova Sütlüsü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve şeker bir kapta çırpılır. Ocağa alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  2. Tereyağı bir tavada eritilir. Eriyen yağa sıvıyağda eklenerek karıştırılır. 
  3. Tatlının yapılacağı ısıya dayanıklı tepsiye ya da cam kaba yağ sürülür. 
  4. Yufkalar 2-3 katta bir yağlanarak dizilir. Ortasına gelindiğinde toz kuruyemiş dökülür ve aynı işleme devam edilir. 
  5. Yufkalar bittiğinde kare şekilde dilimlenir, kalan yağ üzerine dökülerek önceden ısınmış 150 derece fırında pişirilir. 
  6. Yavaş yavaş ve çevirerek pişirmek gerekir, kızarmamasına özen gösterin. 
  7. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır. Üzerine toz fıstık serpilerek soğuk halde servis edilir. 
  8. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi