Tiramisu Yulaf
Selin Hıdır
738 Tarif       0 Takipçi
Tiramisu Yulaf
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tiramisu Yulaf Tarifi: Eğer tatlı krizlerinizi sağlıklı ve lezzetli bir şekilde atlatmak istiyorsanız, Tiramisu Yulaf tarifi tam size göre! Hem pratik hem de besleyici olan bu tarif, klasik tiramisunun hafif ve sağlıklı bir alternatifi olarak sofralarınıza renk katacak. Süt, yulaf ve kahve gibi doğal malzemelerle hazırlanan bu tatlı, hem damağınızda hem de bedeninizde hafif bir iz bırakacak. Bu kolay ve hızlı Tiramisu Yulaf tarifi ile tatlı keyfinizi gönül rahatlığıyla çıkarabilirsiniz! Peki; tiramisu yulaf nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Tiramisu Güllaç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tiramisu yulaf kaç kaloridir?

Bir porsiyon tiramisu yulaf 280 kaloridir.

Tiramisu Yulaf Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Tiramisu Yulaf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba yulaf ezmesini ve sütü ekleyin. Üzerine bal ve vanilya özütünü de ekleyerek karıştırın.
  2. 1 yemek kaşığı kahveyi ve kakao tozunu ekleyin, iyice karıştırarak karışımın homojen olmasını sağlayın.
  3. Ayrı bir kaba labne peynirini (veya süzme yoğurdu) alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. İlk katman olarak yulaf karışımını küçük bir kaba veya bardaklara dökün. Üzerine labne karışımını ekleyin. Katları birkaç kez tekrarlayın.
  5. Karışımın üzerine kakao serpin. Bardakları veya kabı buzdolabına koyun ve en az 2-3 saat soğutun.
  6. Soğuyan Tiramisu Yulaf'ı soğuk servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tiramisu Yulaf, buzdolabında en az 2-3 saat soğutulduğunda daha lezzetli ve kıvamlı olur. O yüzden servisten önce mutlaka soğutun.
  • Üzerine kakao serpmek dışında, çikolata rendesi, ceviz veya fındık parçaları, taze meyveler (özellikle çilek veya frambuaz) veya çikolatalı sos ile süsleyerek zenginleştirebilirsiniz.
  • Kahve, Tiramisu Yulaf ile harika bir uyum sağlar. Özellikle Americano veya sütlü kahve ile sunum yaparak tatları dengeleyebilirsiniz.
  • Küçük cam kaselerde veya bardaklarda sunum yaparak görsel olarak da şık bir tatlı hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yulafın fazla ıslanması ve aşırı yumuşaması, tatlının yapısını bozabilir. Süt miktarını kontrollü ekleyin ve fazla sıvı bırakmaktan kaçının.
  • Kahvenin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Eğer kahve tadını çok yoğun seviyorsanız, miktarını artırabilirsiniz. Ancak fazla kahve, tatlının tadını acılaştırabilir.
  • Tiramisu Yulaf, buzdolabında birkaç saat bekledikçe daha lezzetli hale gelir. Dolayısıyla, tatlınızı önceden hazırlayıp soğutmak en iyi sonucu verir.
  • Eğer şekerden kaçınıyorsanız, bal, akçaağaç şurubu gibi alternatif tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
  • Eğer tatlınız çok katı olmuşsa, biraz daha süt ekleyip karıştırarak kıvamını açabilirsiniz. Eğer çok sıvı olduysa, yulafı daha fazla bekleterek kıvamını tutturabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Muzlu Bisküvili Puding
Labneli Muhallebi
Nişastalı Tavuk Göğsü
Nişastalı sütlaç
Yumurtasız Krem Karamel
Vanilyalı Fırın Sütlaç