Magnolia
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Orjinal magnolia tarifi arayanlar için nefis mi nefis bir önerimiz var. Mevsim meyveleri ile hazırlanan magnolia, sütlü bir tatlı çeşididir. Magnolia hangi ülkenin diye merak edenler için, New York pastanelerinden dünyaya yayıldığını söyleyebiliriz. Özellikle son yıllarda popülaritesi artan magnolia, ülkemizde de büyük bir ilgi görmektedir. Yapımında bebe bisküvisi, nişasta ve meyve kullanılır. Magnolia tatlısının birbirinden farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Peki, evde magnolia nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, ev yapımı magnolia yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Magnolia Tarifinin Kalorisi Nedir? 

Magnolia Tarifi İçin

Malzemeler

Magnolia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencereye nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurtayı alın.
  2. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  3. Karışımı ocağa koyun ve karıştırmaya devam edin. Topaklanma oluşmamasına dikkat edin.
  4. Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ve kaynadığında ocağın altını kapatın.
  5. Muhallebi soğurken, bisküvileri incecik olana kadar robottan geçirin.
  6. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine bir paket süt kreması ekleyerek karıştırın.
  7. Bu esnada çilek ve muzları dilimleyin. Magnolia kuplarına önce muhallebi koyun ve meyveleri yanlarına doğru dizin.
  8. Ardından bisküvi kırıntılarını ekleyin ve tekrar muhallebi dökün.
  9. En üst kısmına kalan bisküvileri paylaştırın. Antep fıstığı ve çikolata rulosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Magnoliayı bol köpüklü Türk kahvesi, dalgona kahvesi ve limonata eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • İlk aşamada krema hazırlamak için tencereye aldığımız un, nişasta, yumurta şeker ve sütü bir tencereye alıyoruz ve ocağa almadan önce homojen kıvama gelinceye deh çırpıyoruz. Daha sonra ocağa almamız gerekiyor. Bunun nedeni un ve nişasta yapısı itibari ile topaklanmaya müsait olduğu için krema içerisinde topaklanmaları önleme amacı ile iyice çırpılması gerekmektedir.
  • Ocak üzerinde de karıştırma devam etmelidir. Yine buradaki amaç topaklanmayı önlemektir.  Sütün kesilmemesi için muhallebiye eklenen krema da muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra eklenmelidir. 
  • Bisküviler robottan çekildikten sonra muhallebinin bir süre soğuması beklenmeli bisküviler ardından eklenmelidir. Bunun sebebi sıcaklığın bisküviyi yumuşatmasını engellemektir. 
  • Magnolia yaparken dilediğiniz meyveleri kullanabilir ve lezzeti daha da arttırabilirsiniz.
  • Eğer topaklanma oluşursa, muhallebiyi blenderdan geçirin.
  • Mutfak robotunuz yoksa, bisküvileri bir poşete koyun ve ağzını kapatın. Kavanozun altıyla yavaşça vurarak toz haline getirin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi