İrmik Lokumu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mis gibi irmikli lokum tarifinin malzemelerine ve püf noktalarına aşağıda ulaşabilirsiniz. İrmikli lokum tarifine alternatif olarak sütlü tatlılar arasında çok beğenilen ev yapımı irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

İrmik Lokumu Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için

Şerbeti için

İrmik Lokumu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırıp, orta ısılı ateşte şeker eriyip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 7-8 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  2. Hamuru için irmik, vanilya ve eritilmiş ılık tereyağını yoğurma kabına aktarıp karıştırın. Yarım su bardağı ılık suyu ilave ederek sıkıca yoğurduktan sonra, hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamur parçalarını elinizi ara sıra ıslatıp avuçlarınız arasında bastırarak 5-6 santim çapında açın ve ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz içi koyun.
  4. Hamurun etrafını cevizin üzerine doğru toplayıp yuvarlayarak tamamen kapanmasını sağlayın. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  5. Hazırladığınız lokumları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Sıcak olan lokumların üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi