Çilek Aromalı Keşkül
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilek Aromalı Keşkül Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Çilek Aromalı Keşkül

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı da...

Badem ve antepfıstıklarını sıcak suda 5 dakika bekletin. Kağıt havlu üzerine alıp iyice süzün. Badem ve antepfıstığının
kabuklarını soyup robotta ayrı ayrı un halinde ezin.

Sütü tencereye dökün. Pirinç unu, tozşeker, bir tutam tuz, çekilmiş badem ve antepfıstığını ekleyin. Pirinç unu eriyene
kadar karıştırın. Çırpma teliyle devamlı aynı yöne doğru çırparak kısık ateştemuhallebi kıvamında pişirin.

Kıvamı koyulaştıktan sonra muhallebiyi ocaktan almadan 5 dakika önce hindistancevizini ekleyin. Karışıma yedirinceye kadar karıştırın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.

Çilekleri temizleyip ince halkalar şeklinde dilimleyin. 4 veya 6 servis kasesinin dibini ve kenarını çilek dilimleriyle kaplayın.

Keşkülü soğuduktan sonra kaselere paylaştırın. Üzerlerine birer dilim çileği hafif bastırarak ilave edin. Buzdolabında
birkaç saat soğumaya bıraktıktan sonra antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi