Çikolata Soslu Güllaçlı Tartölet
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Soslu Güllaçlı Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

Üzeri için

Çikolata Soslu Güllaçlı Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, badem, un ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alıp düzgün bir hamur yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile açarak inceltin. Yağlanmış 4 veya 6 küçük tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp birer avuç kuru bakliyat ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tartları kalıplardan çıkarın.

Pudingi 1.5 bardak sütle paketteki tarif gibi hazırlayın. Koyulaşınca ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun.

Kalan sütü tencereye alın. Tozşekeri ekleyip eriyinceye kadar kaynatın. Süt hafif ılınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın. Her birini ortadan ikiye kesip elinizle hafifçe sıkarak süzün.

Tartların içine soğuk pudingin üçte birini paylaştırın. Birer kaşık badem serpiştirip 2-3 güllaç yaprağını hafifçe büzerek yayın. Malzeme bitene kadar sıralamayı aynı şekilde uygulayıp en üst sırayı güllaç yaprağı ile tamamlayın. Üzerlerine birkaç damla gül suyu serpin. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Tartların üzerlerini damla ve kıyılmış çikolata ile süsleyin.

Sütsüz ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda sütle benmari usulü eritip servis tabaklarına değişimli olarak paylaştırın. Sosun orta kısmına birer tart yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi
Diyabetik Muhallebi