Bezelye Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelye Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelye Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bezelyenin lezzetini tuzlu bir panna cotta ile birleştirmek istedik.

  1. Tencerede yaklaşık 1 litre suyu kaynatın, içerisine bezelyeleri ekleyin.
  2. 10-15 dakika, bezelyeler çiğ tatlarını kaybedene dek, çok yumuşatmadan pişirin. Bezelyeleri sudan süzdürün ve renklerinin canlılığını korumak için hemen buzlu su dolu bir kaseye aktarıp soğutun. Bezelyeler soğuyunca süzdürün.
  3. 2 Sütün yarısını küçük bir kaseye koyun. İçerisine toz jelatini ekleyip karıştırın. Kalan sütü ve kremayı küçük bir tencerede bir taşım kaynatıp altını kısın. İçerisine süt-jelatin karışımını ekleyin ve iyice eriyinceye dek karıştırıp ateşten alın.
  4. 3 Bezelyeler, tuz, karabiber ve nane yapraklarıyla birlikte, pürüzsüz olana dek el blender’ı veya mutfak robotundan geçirin. 4 4 porsiyonluk panna cottayı tek kişilik cam kaselerde veya silikon kalıplardan çıkararak servis edebilirsiniz.
  5. Bu karışımı kalıplara paylaştırıp en az 3-4 saat buzdolabında sertleşmeye bırakın. Eğer kalıptan çıkarırken zorlanırsanız, 1-2 saat buzlukta bekletip, donukken kalıptan çıkarın. Ardından buzdolabında çözdürüp servis etmenizi tavsiye ederim.

Servis önerisi
• Panna cottanın yanına havuç püresi ve tavada, az yağda 1-2 dakika renklendirilmiş turp ekleyip birkaç haşlanmış bezelye ile süsledim.
• Havuç püresi için iyice yumuşayıncaya dek buharda pişirdiğim havuçlara süt, tuz ve karabiber ekleyerek robottan geçirdim.

Pratik panna cotta tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Sütlü Tatlılar Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Paşa Sarması
Nişastasız Sütlaç
Lotus Krema
Kaşık Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
Piliç kazandibi