Şeftali Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gülgiller familyasından olan şeftali, tatlıların içerisine en çok kullanılan meyvelerden biridir. Uzun yaşam sembolü olarak görülen bu meyve, ılıman iklimlerde yetişir. Ülkemizde en çok Bursa'da ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Sindirimi rahatlattığı için, haftada iki kez tüketilmesi önerilir. Tatlıların içerisinde sık sık yer verilen şeftaliyi bu kez reçel yapımında kullandık ve ortaya leziz bir sonuç çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, kahvaltı sofralarını güzelleştirecek denenmiş şeftali reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife başlayalım.

Alternatif olarak nefis ahududu reçeli veya tam kıvamında kayısı reçeli tarifini de deneyebilirsiniz. İçinde şeftali olsun da ne olursa olsun diyenler için ev yapımı şeftalili dondurma tarifini de buraya bırakıyoruz.

Şeftali Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tarifte kullanacağınız şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
  2. Şeftalileri elma gibi dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin.
  3. Meyvelerin suyunu bırakması 5-6 saat için  bekletin. Kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  4. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve bademi ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  5. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Şeftali Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Şeftalilerin erimesini önlemek için, sert yapılı şeftaliler tercih edebilirsiniz.
  2. Tarife başlamadan önce şeftalilerin tadına bakarak şekeri daha iyi ayarlayabilirsiniz.
  3. Şeftali reçelini çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Karıştırma işlemi için yalnızca tahta kaşık kullanın.
  4. Açık renkli reçel için, tariften önce şeftalilerin çekirdek ve kenarlarını iyice temizleyin.
  5. Parlak renkli reçeller için, hazırladığınız reçeli cam bir kaba alın ve üzerini tülbent ile örtün.
  6. Şeftalinin köpüklenmesini önlemek için, kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tereyağı ekleyin.
  7. Hazırladığınız reçeli cam kavanozlara doldurun ve serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

1 Kase Şeftali Reçeli Kaç Kalori?

  1. Bir kaşık şeftali reçeli 10, bir kase reçel ise yaklaşık 135 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare